MGL-f twitter youtube rss

Fotografie Kuit

De Annex presenteert Fotografie Kuit - de broers Jan-Paul en Jeroen Kuit - met een selectie journalistieke fotografie en portretten.

Museum Jacob van Horne heeft Jeroen Kuit, die woont en werkt in Weert, uitgenodigd om zijn werk te presenteren in de Annex. Het is voor zowel het museum als voor Kuit een uitgelezen kans om aandacht te besteden aan journalistieke fotografie. Jeroen Kuit (Amersfoort, 1964) werkt samen met zijn broer Jan-Paul Kuit ('s-Hertogenbosch, 1956) in hun onderneming Fotografie Kuit. Om deze reden wordt het werk van beide broers in de tentoonstelling gepresenteerd.

Geïnspireerd door hun vader zijn beide broers in het fotovak terecht gekomen. Jeroen en Jan-Paul zijn beiden hun carrière gestart als persfotograaf. Een van de eerste opdrachten samen was meteen een van de indrukwekkendste: een IRA aanslag in Roermond in 1988. De broers waren beiden in Roermond aanwezig toen het bericht kwam dat er ook in Nieuw-Bergen een aanslag was gepleegd. Jan-Paul vertrok naar Nieuw-Bergen en Jeroen – die net was begonnen als persfotograaf - bleef op locatie in Roermond. De eerste officiële persfoto van Jeroen – een slachtoffer van de aanslag zittend in een auto - werd meteen wereldnieuws en is destijds zelfs verkocht aan Time Magazine in New York. Inmiddels zijn Jan-Paul en Jeroen ruim 30 jaar werkzaam in het vak.

Tijdens de tentoonstelling wordt er een selectie van hun werk – journalistieke fotografie en portretten - van de afgelopen 30 jaar gepresenteerd. De Annex is geopend op donderdag t/m zaterdag & koopzondag van 11.00-17.00 uur.

Organisatie
De Annex
Wanneer
van do 13 september 2018 om 11:00 tot za 20 oktober 2018 om 17:00
Laden..