MGL-f twitter youtube rss

Interiors

Interiors is een expositie in samenwerking met de Duitse galerie Luzia Sassen uit Keulen. Twee kunstenaars, éém thema: Kerkinterieurs anno 2018.

Marc Prat (1971, Spanje) en Anna Chulkova (1971, Rusland) laten zien dat deze beelden ook nu nog veel emotie opwekken. De tentoonstelling wordt op zaterdag 23 juni om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van de kunstenaars en is te zien t/m 22 juli bij PontArte.

De tentoonstelling is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00-14.00 uur en op zaterdag van 15.00-18.00 uur of op afspraak.

We zien steeds meer samenwerkingsverbanden en nieuwe initiatieven ontstaan in de kunstwereld. Naast de lokale exposities, internationale kunstbeurzen en online kunstverkoop zoeken veel galeriehouders naar manieren om aandacht te vestigen op hun kunstenaars en het werk bij een groter publiek bekend te maken. In 2018 hebben Luzia Sassen van Luzia Sassen gallery uit Keulen en Marieke Severens, PontArte in Maastricht het initiatief genomen om één tentoonstelling zowel in Keulen als in Maastricht te laten zien. Beide galeries presenteren werk van een kunstenaar waarbij de kunstenaars hetzelfde thema uitwerken. De tentoonstelling is te zien geweest in Keulen in Maart 2018 en zal vanaf 23 juni tot en met 22 juli te zien zijn in Maastricht bij PontArte. Het thema Interiors komt voort uit eerder werk van beide kunstenaars.

Marc Prat heeft vanaf 2013 een aantal absis geschilderd en geëtst die bij Luzia Sassen de link hebben gelegd met het werk van Anna Chulkova, een van de kunstenaars die ze vertegenwoordigd en die al verschillende malen de Dom in Keulen heeft geschilderd. Het interessante aan deze uitwisseling is dat beide kunstenaars een geheel eigen wijze hebben van werken. Waar het werk van Anna Chulkova realistisch en precies is, met een zacht kleurgebruik, is het werk van Marc Prat expressief en sober in kleurgebruik. Deze tegenstelling maakt dat de expositie meer is dan het tonen van werk van twee hedendaagse kunstenaars.

Marc Prat begon pas met schilderen op 24-jarige leeftijd, aangespoord door zijn moeder Rosa Codina-Esteve, docente aan de Academie voor beeldende kunst in Barcelona. Van haar heeft hij het kleurenpalet en de techniek, maar waar het werk van zijn moeder abstract is, is het werk van Marc juist figuratief. De onderwerpen van Marc Prat zijn vaak spiritueel, maar zonder religieus te worden. Zo is in de kloostergangen en kerken de spiritualiteit voelbaar en word je als het ware in de werken gezogen. In andere series, zoals Teotihuacan en Kashi zie je gezichten of maskers die rust en sereniteit uitstralen. Door naar die werken te kijken ervaar je een gevoel van diepte en verstilling en word je als het ware 'gedwongen' tot een vorm van stille reflectie. Het werk van Marc Prat is te vinden in privé en openbare verzamelingen.

Anna Chulkova is al sinds haar afstuderen in 1990 aan de kunstacademie in Woronesch, Rusland werkzaam als beeldend kunstenaar. Naast kunstenaar is ze in 1998 afgestudeerd als kunst pedagoog en ze woont sinds 1998 in Keulen. Vanaf 2003 geeft ze daar kunstonderwijs. Haar eerste solotentoonstelling was in 2004 in Aken. Sinds die tijd heeft ze veel geëxposeerd in Duitsland, Rusland en heeft aan veel kunstbeurzen deelgenomen. Anna Chulkova wordt vertegenwoordigd door Luzia Sassen Galerie. Haar stijl is te omschrijven als modern realistisch. Landschappen en alledaagse taferelen vormen een groot deel van haar werk.

Organisatie
PontArte
  • Waar
    PontArte
    Oranjeplein 203
    Maastricht
Wanneer
van za 23 juni 2018 om 16:00 tot zo 22 juli 2018 om 18:00
Laden..