MGL-f twitter youtube rss

Open dag bronsgieterij

Op zondag 23 september is er een open dag bij Bronsgieterij Custers in Grathem. De gieterij viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Altijd al willen weten hoe een bronzen beeld tot stand komt? U krijgt een uniek kijkje achter de schermen: er zijn gietdemonstraties en uitleg over het proces. Een aantal leveranciers laat hun producten zien. Daarnaast is er een tentoonstelling van een aantal kunstenaars van het eerste uur, en ook onze cursisten laten hun werken zien. Er is een route door prachtige tuinen. Op het foodplein kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

De entree voor deze open dag is gratis. Zie de website voor alle deelnemers.

Bronsgieterij Custers is gevestigd in het buitengebied van Grathem in Midden Limburg. Sinds 1990 wonen en werken ze in een voormalige boerderij te midden van de weilanden. Inmiddels is het een echt familiebedrijf, waarin naast de ouders Jos en Ankie, ook dochter Astrid en schoonzoon Rob het bedrijf mee runnen. Zoon Joost is een gespecialiseerd lasser.

Er wordt gegoten volgens de ambachtelijke 'cire perdue methode'; de verloren was methode. We werken met een enthousiast en deskundig team. Kwaliteit en service staan bij ons voorop.

Bronsgieterij is gespecialiseerd in het maken van siliconen- en gipsmallen. Ook voor wasmodellen, afwerken, lassen en patineren kunt u er terecht. Kortom, het hele proces, van ontwerp tot afgewerkt beeld kan worden uitgevoerd.

Organisatie
Bronsgieterij Custers
  • Waar
    Bronsgieterij Custers
    Veldstraat 6
    Grathem
Wanneer
zo 23 september 2018 om 11:00 tot 17:00
Laden..