MGL-f twitter youtube rss

Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de Bankgiro Loterij

Van 3 t/m 25 maart 2018 presenteert het Bonnefantenmuseum Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij. Deze tentoonstelling bereikt bij het Bonnefantenmuseum zijn eindbestemming na een rondreis langs zes Nederlandse musea.

De topstukken van deze kunstreis, werken van wereldberoemde meesters zoals Rembrandt, Monet, Steen, Appel en Picasso, komen voort uit een bijzondere samenwerking tussen het Kröller-Müller Museum, het Mauritshuis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Het Bonnefantenmuseum is de laatste plek waar alle tien werken samen van 3 t/m 25 maart te zien zijn.

De tentoonstelling heeft het karakter van een pop-up tentoonstelling. Vanaf 4 oktober 2017 toonden respectievelijk het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, TwentseWelle in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Kröller-Müller Museum in Otterlo deze presentatie steeds drie weken. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is de laatste plek waar de unieke tentoonstelling tijdelijk gehuisvest zal zijn.

Voor Maastricht is het een weerzien met kunst van Rembrandt, Jacob van Ruisdael en Jan Steen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleven verschillende werken van deze grootheden al in de Limburgse hoofdstad waar ze ondergebracht werden als maatregel ter beveiliging van nationaal kunstbezit.

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Organisatie
Bonnefantenmuseum
  • Waar
    Bonnefantenmuseum
    Avenue Céramique 250
    Maastricht
Wanneer
van za 03 maart 2018 om 11:00 tot zo 25 maart 2018 om 17:00
Prijs
€ 12,50
Laden..