MGL-f twitter youtube rss

Wim Luinge

Na 37 jaar Engelse les geven aan een scholengemeenschap Sint Ursula in Horn, en een periode waarin Wim Luinge herstelde van leukemie heeft hij nu tijd om te tekenen en schilderen. Hij laat zich inspireren door zijn woonplaats Roermond, maar ook door landschappen en natuur. Hij heeft nog geen omvangrijk oeuvre, want hij heeft eigenlijk pas sinds een paar jaar voldoende tijd.

Een van zijn werkstukken is een grote aquareltekening van Roermond in vogelvlucht, zoals het er uitzag op 1 mei van het jaar 1700. Ook heeft hij een serie van veertig gewassen pentekeningen gemaakt, die als thema hebben: de Poorten van Roermond. Voor meer informatie kun je kijken op zijn website. Het liefst maakt hij realistische voorstellingen: stadsgezichten of landschappen, en werkt graag met pen, inkt, en aquarelverf (waterverf). De technieken heeft hij grotendeels al doende geleerd. Hij heeft een jaartje aquarel-lessen gevolgd bij Theo Selen in Venlo.

Soms verkoop hij een werk, via Gino Vranken van lijstenmakerij NEO in de Bakkerstraat. En af en toe krijgt hij een verzoek of opdracht, zoals laatst, voor een pentekening van de Minderbroederskerk. De volledige opbrengst van alles wat hij verkoopt wordt aan het Kankeronderzoekfonds van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht geschonken.

Organisatie
Stichting Vrienden Minderbroeders Kerk
  • Waar
    Minderbroederskerk
    Minderbroederssingel 15F
    Roermond
Wanneer
van vr 03 augustus 2018 om 14:00 tot za 25 augustus 2018 om 17:00
Laden..